woensdag 12 juni 2013

Geld besparen op boodschappen


In deze tijd van economische crisis moeten veel mensen in Nederland gaan bezuinigen en besparen.  Extra geld verdienen online is dan mooi meegenomen. Ik heb verschillende tips om te besparen en bezuinigen in een paar artikelen beschreven. Ook manieren om geld te verdienen staan erbij. Ik hoop dat je ik je hiermee een beetje kan helpen in deze moeilijke tijden!

Bezuinig en bespaar tips, voordeel, korting en extra geld verdienen!


-> Lees ook mijn artikel over 'Geld besparen op energie'
-> Bekijk ook mijn artikel over 'Geld besparen met korting websites en online veilingen'
-> Lees ook mijn artikel over 'Extra geld verdienen met online schrijven'
-> Bekijk ook mijn artikel over 'Geld besparen met autorijden'

Tips voor korting, besparen en bezuinigen

Geld besparen op boodschappen

Hoe kun je geld besparen met boodschappen doen?
De belangrijkste tip om geld te besparen met boodschappen is de folders goed uitpluizen. Producten die je nodig hebt zijn altijd wel ergens in de aanbieding. Is het niet nu, dan volgende week wel. Het loont echt de moeite om goed rond te kijken. Er is ook een website waar je alle aanbiedingen en kortingen kunt bekijken, namelijk www.voordeelmuis.nl. Het is niet een hele overzichtelijke website, maar je kunt er wel alle kortingen en aanbiedingen van een bepaalde week terugvinden. Echt een hele handige website waarmee je vele euro's kunt besparen!
Koop groente, fruit en specerijen op de markt, bij Turkse groentewinkels of bij Indische toko's. Al deze producten zijn hier meestal goedkoper dan bij de supermarkt en vaak ook veel lekkerder. Een brood kun je het beste in de vriezer doen. Haal dan elke keer het aantal boterhammen eruit die je nodig hebt. Je brood is al binnen 5 minuten ontdooid. Op deze manier hoef je geen brood weg te gooien. Kook grotere porties, zodat je een dag later je eten alleen hoeft op te warmen. Ook voedsel kun je invriezen, zodat je later in de week of de week daarna een portie op kunt eten.

Neem een boodschappenlijstje mee en probeer hier niet van af te wijken. Ga ook nooit boodschappen doen als je honger hebt. Dan is het erg verleidelijk om meer mee te nemen dan je eigenlijk nodig hebt. Probeer producten in de aanbieding te kopen, alleen als je ze echt nodig hebt. Koop geen producten die in de aanbieding zijn, alleen maar omdat ze in de aanbieding zijn. Probeer ook vooruit te denken. Wanneer je vantevoren weet dat je een product over een paar weken nodig zal hebben en het is nu in de aanbieding, neem het dan mee. Doe ook maar 1 keer in de week boodschappen. Wanneer je meerdere keren gaat, ben je geneigd om meer mee te nemen. Impulsaankopen moet je ook proberen te vermijden. Vergelijk de kilo- of literprijzen van producten. Op deze manier is het makkelijker te vergelijken wat een product nu eigenlijk kost. Kiloprijzen staan meestal op het schap aangegeven.

Uitverkoop!

Koop je kleren in de uitverkoop. Dit is altijd rond december en januari en juni en juli. Misschien is dat aanbod wat minder dan normaal, maar als je net iets tegenkomt wat je zoekt kun je het vaak met een fikse korting kopen.


Outlet stores

Wat zijn outlet stores? Je zult er misschien weleens van gehoord hebben: outlet stores. Dit zijn winkels waar je kleding van dure merken kunt kopen, maar dan voor een lagere prijs dan je normaal zou betalen. Waarom zijn deze merken bij een outlet store goedkoper? Dit zijn meestal artikelen van de voorlaatste collectie of artikelen uit overproducties die de fabrikanten rechtsreeks aan de eindgebruiker verkopen. Nu een groot deel van Nederland het moeilijk heeft met rondkomen en dus ook op kleding moet gaan bezuinigen, gaan steeds meer mensen naar deze outlet stores. De winkels zitten meestal bij elkaar in één gebied waardoor een klein dorp ontstaat met alleen maar van dit soort outlet stores. Dit soort centra zijn in Nederland te vinden in Roosendaal, Roermond en Lelystad. Ze verkopen er merken als Adidas, Bjorn Borg, Calvin Klein, Claudia Strater, Converse, Gucci, Prada, Burberry, Gaastra, Boss, Lacoste, Levi's, Hugo Boss, Diesel, Nike, Dolce & Gabbana, Armani, O'neill, Tommy Hilfiger, Benetton, Ecco, Esprit, Helly Hansen, Gsus, Indian Rose, Kappa, Kipling, Ralph Lauren, Reebok, Replay, Puma, Timberland en nog veel meer!Vergelijkingswebsites

Voordat je een product koopt of gebruik wilt gaan maken van een dienst, kun je het beste op vergelijkingswebsites kijken waar het product het goedkoopst is. Op deze websites kun je vaak ook reviews en gebruikerservaringen van andere mensen over het product lezen. Het is zeker de moeite waard om daar eens rond te kijken en informatie en prijzen op te zoeken. Vooral wanneer je een product koopt dat veel geld kost zoals een tv, camera, computer etc. Alleen op de adviezen afgaan van een verkoper van een bepaalde winkel moet je nooit doen. Vaak komt het voor dat ze er niet alles vanaf weten en ze willen natuurlijk ook graag producten verkopen waar zij het meest aan verdienen.

Bekende vergelijkings websites zijn bijvoorbeeld:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten