woensdag 12 juni 2013

Geld besparen op energie


In deze tijd van economische crisis moeten veel mensen in Nederland gaan bezuinigen en besparen. Extra geld verdienen online is dan mooi meegenomen. Ik heb verschillende tips om te besparen en bezuinigen in een paar artikelen beschreven. Ook manieren om geld te verdienen staan erbij. Ik hoop dat je ik je hiermee een beetje kan helpen in deze moeilijke tijden!

Bezuinig en bespaar tips, voordeel, korting en extra geld verdienen!


-> Bekijk ook mijn artikel over 'Geld besparen op boodschappen'
-> Bekijk ook mijn artikel over 'Geld besparen met korting websites en online veilingen'
-> Lees ook mijn artikel over 'Extra geld verdienen met online schrijven'
-> Bekijk ook mijn artikel over 'Geld besparen met autorijden'


Geld besparen op energieGeld besparen op energie

Hoe kun je het beste op energie besparen? 
Er zijn talloze tips om op energie te besparen. Belangrijkste tip is om ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is, maar wat kun je nog meer doen om te bezuinigen? Zet je verwarming een graadje lager en pak, om dit te compenseren, een dekentje of doe een dikke trui aan. Je kunt de verwarming ook al een uurtje eerder omlaag zetten voordat je gaat slapen. Vergeet niet de verwarming lager of uit te zetten wanneer je weggaat. Als je niet in een koud huisje wilt thuiskomen, kun je een klokthermostaat aanschaffen. Tegenwoordig heb je ook de slimme thermostaat, waarbij je de verwarming via een app op je smartphone aan kunt zetten. Wanneer je de oven in de keuken hebt gebruikt, blijft deze nog best warm. Als je het deurtje open laat staan, verwarm je hiermee weer een deel van de kamer. Zo kun je een klein beetje op de verwarming besparen. Alle kleine beetjes helpen! Zorg voor deuren, kieren en kozijnen voor tochtstrippen. Zo gaat er een stuk minder energie verloren. In de winter je gordijnen vroeg dicht doen helpt ook bij het besparen op energie.

Geld besparen op stroom

Plaats elektrische apparaten in een groot stekkerblok met een aan­- en uitknop erop. Wanneer je deze uit zet, zullen alle apparaten ook echt uit staan. Veel apparaten gebruiken in standby-stand namelijk nog veel stroom. Ook opladers van je smartphone, videocamera of tandenborstel gebruiken stroom wanneer het apparaat er niet aan hangt. Haal daarom de opladers altijd uit het stopcontact. Koop led lampen. Deze zijn veel energiezuiniger dan gloei- of spaarlampen. Zet de lampen uit waar je niet bent. Zit je bijvoorbeeld boven, dan kunnen de lampen beneden best uit. Zorg ervoor dat hete etenswaren eerst afgekoeld zijn voordat het de koelkast in gaat. Het kost namelijk veel energie om deze te koelen. Maak gebruik van een waslijn om je kleren te drogen. Dit duurt in de winter wel iets langer, maar een wasdroger verbruikt heel veel stroom.Geen opmerkingen:

Een reactie posten